Пречистване и зареждане на кристали

Пречистване и зареждане са два аспекта на един и същ процес. Докато работите с вашите кристали, независимо дали за лечебни, магически или защитни функции, те естествено се изчерпват от енергия и поглъщат негативност, докато хората говорят за своите мъки или болка, която след това се влива от човека в кристала.

Въпреки че някои наскоро открити кристали изглежда не се нуждаят от почистване или зареждане, ритуалът е добър начин да се гарантира, че всяка негативност, която е проникнала в нашата аура, се разсейва (за по-обща кристална психическа защита).

Кога е необходимо пречистване на кристалитите?

♦ Почистете всеки кристал, който е нов за вас, за да премахнете впечатленията на онези, които са го добивали, обработвали и продавали, въпреки че тези енергии може да не са отрицателни. След това можете да дарите кристала с вашата лична сила и тази на земята, моретата и небето.

♦ Ако кристалът изглежда тъп или се чувства тежък, вероятно се нуждае от възстановяване и може би да си почине за известно време, ако го използвате всеки ден. Имайте два или три от любимите си вида кристали, за да не ги изчерпвате.

♦ Почиствайте и презареждайте своите лечебни и гадателни кристали веднъж седмично или след особено интензивна или емоционална работа. Кристалите в дома и на работното място, особено тези, които трябва да предпазват от технологично замърсяване или които задържат отрицателните земни енергии, също бързо ще се изчерпят.

♦ Можете да почистите повече от един кристал, като ги поставите в кръг и обработите или заобиколите кристалния кръг.

 

Методи за пречистване на кристали

Във всеки отделен запис за кристал са изброени специфичните начини, по които можете да заредите кристала според неговите уникални качества. Можете обаче да използвате някой от следните методи, освен ако например не се препоръчва да не използвате слънчева светлина за конкретен кристал, защото може да се напука или избледнее.

Използване на кристално махало

♦ Дръжте прозрачно кристално махало над кристала (много деликатните нюанси се почистват най-добре с махало от аметист или розов кварц).

♦ Прекарайте махалото над кристала девет пъти с бавни кръгове обратно на часовниковата стрелка, за да премахнете негативността.

♦ Потопете махалото девет пъти в купа със студена вода и го разклатете на сухо.

♦ Ароматният тамян ще възстанови енергиите на кристал, който е бил използван за лечение.

♦ Накрая преместете махалото девет пъти по посока на часовниковата стрелка над кристала, за да го овластите.

Пречистване

Почистване и овластяване със сол и вода

♦ Добавете три щипки сол в малка купа с негазирана минерална вода и разбъркайте по посока на часовниковата стрелка с прозрачен заострен кристал.

♦ Поръсете три кръга от солена вода около кристала, като се движите навън, докато ръсите. Докато го правите, поискайте благословията на божество, ангел или доброкачествената светлина на вселената, за да премахнете цялата тъмнина от кристала и да го влеете с лечебна светлина.

Използване на земни енергии

♦ Посетете място, където земните енергии са силни: стоящ камък, каменен кръг, дълга могила, надгробна могила или приказен хълм, старо каменно колело за лекарства или свещена скала. Ако е възможно, отидете веднага след зазоряване.

♦ Поставете своя кристал или кристали върху плосък камък или в подножието му, ако е твърде висок или заострен.

♦ Оставете кристалите за поне тридесет минути, за да могат отрицателните енергии да се влеят в земята и силата да се издигне през камъните.

Пречистване с кристали

♦ Увийте кристала, който сте използвали за лечение, с голямо неполирано парче аметист в тъмна коприна. Оставете кристалите в затворено чекмедже за почивка и презареждане.

Използване на билкова инфузия

♦ Използвайте една чаена лъжичка от сушената билка, подходяща за три чаши вода.

♦ Ако използвате пресни билки, използвайте три чаени лъжички от билката.

♦ Залейте билките в тенджера с вряла вода и оставете запарката да изстине.

♦ Прецедете запарката в керамичен или стъклен съд. Изхвърлете билките.

♦ Добавете своите лечебни кристали към запарката и ги оставете за дванадесет часа.

♦ Дръжте ги под течаща вода.

♦ За деликатни кристали заменете сушени главички от лавандула, цветя от лайка или листенца от роза в запарката и направете кръг от напръсканата запарка около кристалите, първо в посока обратна на часовниковата стрелка, а след това по часовниковата стрелка.

Източник: Healing crystals – Касандра Исън

Използвай промокод BIJU20 за 20% отстъпка до 30 юни!