Използване на кристали у дома и на работното място

Кристалите се използват от хиляди години във всяка култура, за да донесат сила, хармония и защита на хората и местата. В съвременния бързо развиващ се свят нашите лични кристали създават малък оазис на спокойствие у дома и на работното място. Те натрупват енергия, от която можем да черпим, когато сме напрегнати или трябва да съсредоточим своето вниманието върху спешна задача и временно да изключим факторите, които ни разсейват.

Промяна на атмосферата чрез кристали у дома или на работното място

Дори малка чиния с кристали ще подобри атмосферата в една стая у дома или на работното място. Той ще поддържа стабилно, положително настроение, въпреки променливите емоции или внезапните промени на фокуса.

♦ Поставете композиция от нежно оцветени кристали на места, където има чести личностни сблъсъци или атмосфера под напрежение.

Чиния с кристали

♦ Използвайте скъпоценни камъни, за да подобрите концентрацията и ентусиазма си и да насърчите положителната комуникация и обмена на идеи.

♦ Имайте малка чиния с любимите си кристали на бюрото или работната си маса. Когато сте стресирани или имате нужда от внезапна инфузия на енергия, затворите очи и интуитивно изберете един за качеството, от което се нуждаете най-много.

♦ Съхранявайте кристали, които привличат пари (например нефрит, перидот и тигрово око) в своето портмоне, чанта или у дома близо до вашите инструменти за търговия или сметки на работа.

♦ Направете възстановяваща вода, като накиснете отделни кристали за осем часа в малки бутилки и ги съхранявате в хладилника си. Можете да вземете бутилката с необходимата кристална сила, за да напръскате пулсните си точки по време на работа. Може да ги използвате, за да направите напитки за членове на семейството и гости.

♦ Водата от син дантелен ахат омекотява критичния език, водата от лабрадорит ще насърчи компромис, докато карнеолът ще ви изпълни с увереност. Тези, които търсят любов, могат да пият вода от розов кварц или да добавят девет кристала от розов кварц.

♦ Носете искрящ кристален кварц, карнеол или цитрин, когато искате да бъдете забелязани, независимо дали в социална или работна ситуация.

 

Кехлибарът, малахитът и содалитът са особено полезни на работното място за абсорбиране на вредни влияния.

 

Източник: Healing crystals – Касандра Исън

 

Използвай промокод BIJU20 за 20% отстъпка до 30 юни!